Placinta cu mere, stafide si nuci

de Panacris in Mancaruri de post, 25 Noi 2012 | 6209 vizualizari

 

O placinta savuroasa de toamna. Numai buna in zilele de post! ;)

 

INGREDIENTE

  • foi de placinta 1 pachet,
  • margarina 100 g,
  • mere ionatan 2000 g,
  • coaja de lamaie,
  • zahar 250 g,
  • scortisoara macinata 2 lingurite,
  • zahar vanilinat 2 plicuri,
  • stafide 100 g,
  • nuci 50 g,
  • zahar pudra ptr ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere, stafide si nuci:

Merele se spala, se rad pe razatoarea mare, cu coja cu tot, apoi se pun intr-un vas, cu fundul dublu, (Ideal ar fi unul Zepter;), ptr cine are in dotare :D ) se adauga zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara, coaja de lamaie, stafidele, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic. Intre timp se topeste margarina, se ung foile de placinta cu margarina topita, cca. jumatate din ele, se pune compozitia de mere si stafide, se presara miez de nuca maruntit, si coapt putin. Se acopera cu restul de foi, unse intre ele cu margarina. Se taie patratele, inainte de a se pune la cuptor, se unge cu margarina si se preasara zahar vanilinat. Se pune la copt, in cuptorul preincins, cca. 20 de minute la foc mediu. Zaharul praf se pudreaza, peste placinta doar cand aceasta s-a racit. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere, stafide si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere, de post